Sydney

Istuttuamme yhteensä noin 13h kahdessa eri bussissa saavuimme Sydneyn päärautatieasemalle ystävänpäivän aamuna kuuden aikoihin. Tarkistettuamme asemalla toimivan ilmaisen wifin avulla hostellin sijainnin, kävimme jättämässä laukut sinne säilytykseen ja lähdimme etsimään aamiaista. Löytyikin kiva kahvila, joka käytti terveellisiä aineksia ja omaan munakkaaseensa olisi saanut valita itse täytteet.

DSC_0124_2

Ensimmäisenä päivänä kiersimme yli 30 asteen helteessä kaupunkia aloittaen perusnähtävyyksistä eli suuntasimme Circulal Quayhin, jossa oopperatalo ja kaupungin kuuluisin silta sijaitsevat. Sillan päälle muuten pääsee halutessaan kävelemään lisämaksusta, jos korkeat paikat eivät pelota ja hyvät näkymät houkuttelevat. Oopperatalon nurkilla kannatta kurkata aidan yli veteen. Satama-altaassa asusti leikkisä hylje. Kävimme myös kasvitieteellisessä puutarhassa ja sillan kupeessa sijaitsevalla The Rocks -alueella, jossa voi nähdä Sydneyn vanhimpia rakennuksia (alueelta löytyy myös muutama kivannäköinen pubi ja ruokapaikka).

DSC_0191_5

Toisena päivänä hyppäsimme HopOnHopOff-bussien kyytiin. Sydneyssä on kaksi reittiä: keskusta ja sen lähiympäristö ja Bondi Beach, josta kuva yllä. Pysähdyimme pisimpää, juuri kuuluisalle Bondi Beachilla jo senkin vuoksi, että alkoi olla lounasaika. Suurin osa kaupoista on rantaa kiertävän tien varrella, joten ruokapaikka oli helppo löytää. Yhtään tv:stä tuttua rantavahtia en onnistunut bongaamaan. Ymmärrän kyllä paikan suosion: helposti saavutettavissa oleva rentoutumispaikka kaupungin sykkeestä. Nyt rannalla oli aika rauhallista, mutta voin uskoa tungoksen sesonkiaikoina olevan aika suuri.

DSC_0247_1

Bongasimme netistä edullisen paketin, joka sisälsi pääsyliput viiteen nähtävyyteen: Sydney Sealife Aquarium, Madame Tussauds, Sydney Tower, Manly Sealife ja Sydney Wildlife Zoo. Ei meitä nuo kaikki niin kiinnostaneet, mutta hinta oli niin edullinen, ettei kannattanut mennä normaalihinnalla vain yhteen. Yllä oleva kuva on Sydey Eye Towerista, joka on kaupungin korkein ja Australian toiseksi korkein rakennus 305 metrin korkeudellaan. Näkymät sen mukaiset ylhäältä.

DSC_0272_1DSC_0297_1

Kolmantena päivänä suuntasimme ennakkoon varaamallemme reissulle Blue Mountainsille ja maailman vanhimmiksi mainostetuille Jenolan tippukiviluolille (Jenolan Caves). Kiersimme 1,5h ohjatun kierroksen luolien sisällä. Opas oli mukavan selkokielinen ja kertoi hauskoja yksityiskohtia kaivoksien synnystä, löytämisestä sekä erilaisista tippukivimuodostelmista. Blue Mountainsin luona on mahdollisuus ylittää kanjoni vaijerissa roikkuvalla kopilla (lisämaksu, vaijeri näkyy alemmassa kuvassa) tai kierrellä lyhyehköjä kävelyreittejä katselutasanteille. Me päätimme olla aktiivisia ja kävellä. Blue Mountaisille on vajaa 100km matkaa Sydneystä ja Jenolan kaivoksille täytyy koukata erikseen noin 100km mutka, joten yksi päivä tähän reissuun menikin aika lailla kokonaan.

DSC_0030_10DSC_0015_8

Viimeinen päivä otettiin rennosti Manlyssa ja Manly Beachilla, jonne pääsee Circulal Quaysta suoraan lautalla. Matka-aika suuntaansa noin puoli tuntia ja menopaluu lippu taisi olla noin kymmenen euroa. Paikka on saanut nimensä siitä, että sen alkuperäinen löytäjä piti saarella asuneita alkuasukkaita erityisen miehisen näköisinä. Rannalle on erittäin helppo suunnata suoraa katua laivaterminaalista. Kadun varrella on ruokapaikkoja ja kauppoja. Pidin tästä rannasta jotenkin heti enemmän kuin Bondista, vaikkakin aalto yllätti meidät kesken auringonoton aiempaa suuremmalla aallollaan. Aallot yltyivätkin lopulta sen verran, että ranta suljettiin uimiselta. Surffarit eivät toki tästä kiellosta välittäneet ja heitä oli paljon vedessä koko ajan. Rannalta pääsi kävelemään läheseille kalliolle katsomaan vähän parempia näkymiä. Manly on kuulema suosittu paikka auringon katseluun: nousu Manly Beachin puolella ja lasku laivaterminaalin puolella.

Tätä näimme Sydneyssä neljän päivänä aikana. Seuraavaksi vuorossa oli Tasmania, jonne lensimme seuraavana päivänä JetStarin siivin.

Yksi vastaus artikkeliin ”Sydney

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *