Gold Coast – Surfer’s Paradise

Reissusta on jo palattu muutama päivä sitten. Blogi jäi jälkeen, koska wifi oli muutamissa paikoissa liian hidas tai sitten sen käyttö oli mielestäni liian arvokasta, jotta olisin käyttänyt aikani kirjoitteluun uuden näkemisen sijaan. Tarkoitus on kuitenkin vielä kirjailla loppuloma hiljalleen tänne.

Brisbanen jälkeen oli vuorossa hieman pahamaineinenkin Gold Coast ja Surfer’s Paradise, jonne meidät kuljetti Greyhoundin bussi. Lippu suoraan lipputiskiltä ostettuna maksoi noin 15 euroa. Matka-aika on noin 1,5 tuntia. Ilmainen wifi tuntuu olevan nykyisin yksi yritysten markkinointivalteista ja osassa bussejakin sellainen pitäisi toimia – ainakin ajoittain. Nämä verkot eivät kovin montaa käyttäjää kerralla vielä tunnu kestävän.

Gold Coast ja varsinkin Surfer’s Paradise on tunnettu villistä yöelämästään, ilmeisesti myös lisääntyneestä rikollisuudesta, mutta myös upeasta rannasta, jolla nimensä mukaisesti paljon surffataan. Surffikouluja olisi ollut useampikin, mutta aallot nähtyäni totesin keskivertouimarina jättäväni tämän oppitunnin vielä tulevaisuuteen. Rannalla tuuli koko ajan aika voimakkaasti ja auringonoton jälkeen sitä yleensä näytti hiekkamöröltä.

DSC_0019_8

Surfer’s Paradise näyttää turistikohteelta lukuisten korkeiden pilvenpiirtäjien reunustaessa usean kilometrin mittaista rantaviivaa. Me yövyimme Gold Coast Backpackers -hostellissa, joka oli oikein mukava pikkuhostelli. Poikkeuksellisesti asukkaina oli hieman vanhempia matkaajia ja meno oli varsin rauhallista jo kokemiimme “perinteisiin” reppureissaajien majoituspaikkoihin verrattuna. Huoneessa oli jopa pieni parveke, josta meren sijaan tosin näkyi naapurihotellin uima-allas. Hostelli oli sopivasti pienen välimatkan päässä pahimmasta hulinasta, mutta rannalle oli vain muutama korttelinväli. Pahin tungos on Surfer’s Paradise -kyltin kohdilla, joten muutama askel sivummalle sopi meille loistavasti.

DSC_0093_3

Tämä paikka on helppo ottaa haltuun: muutaman kadun varrelle on sijoitettu kaikki kaupat, ravintolat ja menopaikat. Vinkkiä vilkkaasta yöelämästä antoivat päivällä kadunvarsilla huutelevat yökerhojen sisäänheittäjät. Viivyimme vain pari yötä, niin emme käyneet katsomassa juhlintaa sen tarkemmin. Ravintoloita löytyi kattavasti pikaruokapaikoista pannukakkuihin ja vegaaniravintolaan.

DSC_0003_9

Allä näkyvän kyltin kohdilla on ainakin kerran viikossa markkinat rantaa reunustavalla esplanadilla. Tarjolla oli kaikenlaista tuotetta krokotiilinhampaista leivonnaisiin ja jotain kummallisempiakin tavaroita. Kannattaa vierailla, jos sattuu markkinapäivänä paikalle. Kojut ilmestyivät illalla.

DSC_0040_9

Surfer’s Paradiselta jatkoimme bussilla kohti Sydneya. Olimme varanneet yöjunan makuuvaunulla, mutta ratatöiden vuoksi juna oli peruttu. Bussia piti kerran vaihtaa ja matka-aika oli yhteensä kuutisentoista tuntia. Kokemus se oli tuokin, vaikkakin ei ehkä se kaikkein mukavin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *