Brisbane

Yöjuna saapui kymmenen tienoilla aamulla Brisbaneen. Kaukojunalippuun sisältyi yksi lähimatka saman päivän aikana. Asemalla olikin virkailija opastamassa oikeaan lähijunaan ja -asemalle. Saimme hotellihuoneen yhdeltä, joten kulutimme aikaa aulan ilmaisessa wifissä monen muun tapaan. Huone haltuun (koppi kerrossängyllä, jaettu kylppäri toisen huoneen kanssa) ja kaupungille.

Brisbane on Australian kolmanneksi suurin kaupunki, jota halkoo joki. Olemme lomallamme tottuneet rantakohteisiin, mutta täältä biitsiä ei löydy. Rakennettu laguuni toki muiden kaupunkien tapaan. Kävelimme joen rantaa aika pitkälle ja tulimme vesibussilla (Citycat, kaupungin julkinen palvelu) takaisin lähelle hotellia. Kaupungissa näytti olevan paljon juoksijoita!

DSC_0192_3

DSC_0176_4Brisbanesta tuntuvat puuttuvan “täytyy tehdä/nähdä -jutut”. Kyseessä on ihan mukavanoloinen kaupunki, joka turistin silmin vaikuttaa “vain suurelta kaupungilta”. Kiertely ympäriinsä oli sinänsä mukavaa aurinkoisessa säässä. Kosteus on vähentynyt todella paljon esimerkiksi Cairnsiin verrattuna ja tuuli sai helteen (+29) tuntumaan siedettävältä.

Reissun herkuksi näyttää muodostuneen jugurttijäätelö. Olemme syöneet sitä useammassa kaupungissa. Aluksi syötiin muutenkin vähän huonommin (mm. Mäkkäriä), mutta sittemmin kunnostauduttiin ja ollaan syöty ja tehty enemmän tavallista ruokaa. Hostelleissa näkee vieraiden syövän hyvin monenlaisesti. Tänään sain maistaa ilmeisesti intialaisen matkaajan kanacurrya. Oli se vähän maukkaampaa kuin meidän jauhelihaporkkanakastike. Yksi hotelliaamupala jäi itsellä välistä, koska tarjolla oli vain muroja, kahvia ja paahtoleipää. Omat kaurahiutaleet kulkevat mukana.

IMG_20160210_153610

IMG_20160209_185636

Brisbanesta jatkoimme Gold Coastille Surfer’s Paradiseen. Siitä lisää ensi kerralla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *