Eungella ja yöjuna Mackay-Brisbane

Viimeinen ajomatkamme vuokra-autolla oli Airlie Beachilta Eungellan luonnonpuistoon, joka on paras paikka koko maassa nähdä vesinokkaeläimiä luonnonvaraisena. Ajomatkaa tuli noin 130km. Laitoimme navigaattoriin valinnaksi “helppo tie”, mutta välillä mentiin kyllä niin pientä tietä, että toivoin vain, ettei kukaan tule vastaan. Loppumatkasta oli 4,5km mutkaista tietä ylösnousua vuoren päälle. Hyvin jaksoi pikkukirppu. Paluumatka Eungellasta majapaikkaan Mackayssa oli hyvää tietä noin 80km. Matkalla osuimme myös poliisiratsiaan ja puhalsimme nollat.

Vesinokkaeläinten bongailu on helpointa Broken River -nimisessä paikassa, joka on noin 11km Eungellan kylän jälkeen. Paikalla on rakennetut katsomisalueet joen rannassa. Parhaat ajat bongailuun ovat 7-9 ja 15-19. Olimme vähä ajoissa, joten söimme paikan ainoassa ravintolassa Platypus Lodgessa maukkaat kengu- ja krokoburgerit. Kolmen jälkeen olimme heti tähyilemässä ja hyvin kävi: kaksi vesinokkaeläintä ja kaksi kilpikonnaa. Söpöjä sukeltajia!

IMG_20160207_185832

Seuraava päivä ennen yöjunaan hyppäämistä oli varattu Mackayhin tutustumiseen. Satoi vettä emmekä keksineet mitään tekemistä. Pidimme sadetta paikallisessa ostoskeskuksessa auton luovuttamisen jälkeen. Nuukina kävelimme 4,5km keskustasta juna-asemalle, jonka lähellä ei ollut yhtään mitään. Asemarakennuskin oli kiinni. Paikallisten mielestä olimme ilmeisen hassuja näkyjä kävelemässä!

Yöjuna oli puoli tuntia myöhässä ilmeisesti rankkasateiden vuoksi. Meillä oli varattuna makuupaikat, jotka olivatkin mukava yllätys mukavuudessaan. Penkit olivat vähän kuin lentokoneen bisnesluokassa muuttuen pedeiksi (henkilökunta teki ne pyydettäessä). Hintaan sisältyy mahdollisuus käydä junan suihkussa. Talo tarjosi lainapyyhkeen ja erilaisia hygieniatuotteita. Klo 22-6 oli hiljaista ja pimeää aikaa nukkua. Paikalta löytyi lentokoneiden viihdejärjestelmiä vastaava ruutu ja kuulokkeet. Aamulla saimme valita aamupalan kahdesta vaihtoehdosta. Varsin miellyttävä matka.

PhotoGrid_1454979349946DSC_0162_5DSC_0164_3

Kolmen viikon aikana olen oppinut kävelemään aiemmin inhoamillani varvassandaaleilla paikallisten tapaan. Toista paljon näkyvää muoti-ilmiötä en vielä ymmärrä: korkeavyötäröisiä, mutta lyhyydessään pakarat paljastavia farkkushortseja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *