Airlie beach ja Whitsundays

Ajelimme Townsvillestä vajaat 200km etelään kolmeksi yöksi Airlie Beachille, josta on hyvät yhteydet Whitsundays-saarille. Airlie Beach on pienehkö, mutta eloisa paikka merenrannalla (paljon reppureissaajia). Suurin osa palveluista on yhden pääkadun varrella (paljon baareja ja matkatoimistoja).

DSC_0228_2

Yövyimme Nomads-nimisellä majoitusalueella, jossa oli mökkejä (kahdelle tai useammalle) sekä asuntoautoja. Kahden hengen huone oli tilava ja oma kylpyhuone sekä vaatehuone plussaa. Keittiöstä löytyi vedenkeitin ja jääkaappi. Äänieristys oli olematon, onneksi vain yhtenä yönä naapurissa oli bileet.

DSC_0230_1

Odotetuin hetki koitti perjantaiaamuna klo 7.00: lähtö päiväksi Australian parhaaksi äänestetylle ja maailmankin rannoista Top 10:iin listatulle Whitehaven beachille. Matka rannalle kesti noin kaksi tuntia. Kävimme ensin Hill Inletillä kävelemässä näköalatasanteelle sekä oleskelimme rannalla. Sen jälkeen menimme pikaveneellä takaisin päärannalle, jossa aikaa oli noin kolme tuntia. Ihmiselle vaarallisia meduusoita on myös täällä, joten uimiseen suositellaan suojapukua. Vähän se laskee intoa vedessä lillumiseen, mutta testasimme kuitenkin. Ennen mantereelle paluuta kävimme vielä sivurannalla snorklaamassa. Päivälle luvattiin rankkaa sadetta (jopa 300mm), mutta pilvet onneksi kiersivät saaren ja saimme nauttia auringosta. Paikka on upea ja hiekka ihan erilaista kuin tavallisilla rannoilla (heijastaa auringonvaloa eikö ole kuumaa). Kiinalainen uusi vuosi on ihan lähellä ja täällä on paljon kiinalaisia turisteja. Meidän ryhmässämme (16 hlö) olimme ainoat muunmaalaiset. Alla muutama kuva.

 IMG-20160206-WA0002

DSC_0065DSC_0022

Vielä ei ole ollut koti-ikävä kahden viikon reissaamisen jälkeen. Suomalaista vessapaperia kaipaan kyllä, paikallinen on melkoista haperoa. Tuoreet hedelmät ovat täällä superhyviä, varsinkin mango. Oluena se ei toiminut, en tosin pidä oluesta muutenkaan. Autolla ajaminen oli lopulta ihan mukavaa, kunhan siihen tottui ja liikenne säilyi kohtuullisena. Autolla kulkeminen helpotti paljon matkatavaroiden kuljettamista. Etelään tullessa lämpö säilyy, mutta trooppinen kosteus onneksi hieman vähenee. Olo on aika nihkeä koko ajan aurinkorasvan läträämisen vuoksi. Olen aina sanonut olevani huono ruskettumaan, mutta näkyyhän tuo väri tarttuvan pikkuhiljaa:

DSC_0149                       “näkyyks kello?” 😀

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *