Vuokra-auto, Townsville ja Magnetic Island

Neljän yön jälkeen haimme vuokra-automme, pikkuisen automaattisen Kia Rion ja pienen paniikin vallassa lähdimme neljän ruuhkassa ensimmäistä kertaa vasemmanpuoleiseen liikenteeseen kohti Townsvilleä (370km). Muiden mukana selvisimme ulos kaupungista ja valtatien (Bruce Highway) ajaminen olikin jo helpompaa. Ensimmäisessä risteyksessä tapahtui perusmoka: vilkun näyttämisen sijaan heilutimme tuulilasinpyyhkijöitä. Nämä vivut ovat toisinpäin kuin kotona. Väistämissääntöjä tutkimme netistä. Täällä on pimeässä valaistut keski- ja reunaviivat moottoritiellä sekä paljon ohjeistavia kylttejä (anna tietä, pidä tauko, pysy vasemmalla ym.), mikä auttaa liikenteessä. Automaattivaihteet helpottavat tottumista.

DSC_0134_1

Saavuimme myöhään maanantaina Orchid Guest Houseen Townsvillen keskustan laitamille. Oikein kotoisa pikkumajatalo ja mikä parasta, hiljainen! Hostelleissa bileet voivat välillä olla aika äänekkäitä. Saimme jättää automme majatalon takapihalle ilmaiseksi kahdeksi seuraavaksi yöksi, jotka vietimme Magnetic Islandilla. Majatalosta oli pieni kävelymatka satamaan, josta Sealink operoi saarelle. Matka kestää 20min ja menopaluulippu maksoi noin 20e. Itse Townsville on aika verkkaisen oloinen paikka, vaikkakin katukuva on persoonallinen.

DSC_0140_4

Kävimme ennen saarelle siirtymistä aquariumissa, joka on sataman lähellä (18e). Akvaarioissa on aitoa koralliriuttaa ja niiden kaloja ja muita eläimiä. Aquariumissa meitä kiinnosti erityisesti vierailu kilpikonnasairaalassa. Siellä parannetaan sairaita konnia ja palautetaan ne luontoon. Upein yksilö oli yli 60-vuotias ja yli 120kg painava Treeni-neiti.

Magnetic Islandilla yövyimme Bungalow Bay Koala Villagessa, joka on Horseshoe Bayssa (50e/yö/2hh). Satamasta on matkaa noin 7km ja saarella kulkee yksi bussilinja. Päivälippu maksaa noin 5e. Majoitus oli kahden hengen bungalovissa, josta puhelin ei nyt anna lisätä kuvaa. Saarella on viisi lahtea, joissa on peruspalvelut. Pääpaikka on Nelly Bay, jossa satama on. Saari on tunnettu runsaasta eläimistöstä (esim. wallabit, koalat, yli 160 lintua). Kävimme ohjatulla kiertoajelulla (28e, 4h), jolla veteraani kierrätti meitä ympäriinsä ja kertoi juttuja. Näimme villin koalan ja wallabeja. Illalla alueella liikkui villieläimiä, kuten alla kuvassa oleva otus (ilmeisesti opossumi). Täälläkin meduusat estävät meressä uimisen. Muutamassa lahdessa on verkoilla rajattuja uima-alueita. Emme ole niihin uskaltaneet mennä.

DSC_0222_1

Keskiviikkona oli aika palata mantereelle ja jatkaa matkaa kohti Airlie Beachia ja yhtä maailman parhaista rannoista: Whitehavenia. Australialainen WiFi on epävarma ja hidas (kuten aiemmin minulle joku jo kertoi), joten päivityksissä voi olla viivettä. Jotain kuvia löytyy Instagrammista helliumi-nimikkeellä.

2 vastausta artikkeliin ”Vuokra-auto, Townsville ja Magnetic Island

  1. Yövyin myös bungalowissa Magnetic Islandilla, ne olivat niiiin ihania!! Ja Airlie Beach oli kyllä yksi oman Australian matkani kohokohdista. Ihana rento rantaparatiisi ja ne risteilyt Whithaveniin… Ei saisi lukea tälläsiä blogipäivityksiä ku tulee ikävä Ausseihin!! 😀

    • Airlie Beach oli kyllä jotenkin “rennonhelppo” paikka! 🙂 Bungalowit olivat vähän kuin campingiä, mutta tietyillä mukavuuksilla (lähinnä ilmastointi) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *