Eka etappi: Hong Kong

Matka alkoi Finnairin lennolla Helsingistä Hong Kongiin. Tämä oli minulle ensimmäinen kaukolento. Lento oli hyvin tasainen ja sain nukuttuakin useamman tunnin. Ruokatarjoilu (illallinen ja aamiainen) tuntuivat ruhtinaallisilta, kun lyhyillä lennoilla on tarjoiltu vain jotain juotavaa, jos sitäkään. Lisäksi työkaverit olivat yllättäneet tilaamalla meille samppanjaa ja suklaata lennolle!

DSC_0100

Saavuimme perille neljän tienoilla iltapäivällä paikallista aikaa. Passintarkastus meni aika nopeasti suuresta ihmismäärästä huolimatta. Suomalainen saa olla maassa 90 päivää ilman viisumia. Koneessa jaettiin maahantulokortti täytettäväksi. Laukkuja odottelimme varmaan melkein tunnin. Metrolla kaupunkiin parilla vaihdolla. Hotelli löytyi yllättävän helposti. Rihkaman kaupustelijaa on runsaasti hotellin lähettyvillä. Kopio-rolexia ja käsilaukkuja olisi tarjolla.

Ekana iltana kävimme katsomassa kaupungin tarjoaman valoshown rannassa “Symphony of lightsin”. Elämäni ekat pilvenpiirtäjät!

DSC_0127

Toisena päivänä menimme katsomaan kaupunkia 428 metriä merenpinnanyläpuolelta The Peakiin. Paikalle kuljettiin 120 vuotta vanhalla Peak Tramilla. “Hieman” oli ruuhkaa sinne. Edestakainen lippu tramiin + sisäänpääsy katselutasanteelle oli noin 8e.

PhotoGrid_1453816188552

Kaupungilla kiertelyn lisäksi kävimme Michelin-tähden saaneessa ravintolassa One Dim Sumissa. Hetki piti odotella pöytää. Tarjoilija nauroi ottaessaan tilauksemme (menu kuvilla enkuksi, tilauslomake kiinaksi, meniköhän sinnepäinkään) ja toisen suupalan kohdalla saimme pyytämättä haarukat syömäpuikkojen tilalle. Hyviä olivat ja lasku kahdelta yhteensä 16e. Tee, joka sisältyi hintaan, tuoksui vanhalle navetalle, mutta maistui ihan hyvälle.

IMG-20160126-WA0003

Metrolla ollaan kuljettu (kertalippu 0,50-1e) ja Star Ferryllä (0,23e). Ihmisiä on paljon ja mainosvaloja vielä enemmän, jos mahdollista. Meteliä ja liikenteen saastetta riittää. Liikenne on aika vauhdikkaan näköistä. Länsimaalaisia näkyy vähän ja monet ovatkin kysyneet, mistä olemme. Vaalea tukkani ja pituuteni saa minut erottumaan massasta. Täällä on paikallisten mukaan tavanomaista kylmempää nyt ja muut ovatkin toppatakeissa. Hotellihuoneessa tuntuu olevan viileämpää kuin ulkona (+10-15). Yksinkertaiset ikkunat ja patterittomuus saavat pitkähihaisen ja -lahkeisen pysymään päällä. Seuraavan kohteen pitäisi olla lämmin: Cairns Australiassa, jonne lähdemme huomenna Quantaksen siivillä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Eka etappi: Hong Kong

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *